In deze uitlegvideo's van WiskundeAcademie zie je nog een voorbeeld van hoe je een formule opstelt bij een machtsverband:
Omtrek en oppervlakte van een cirkel Een video laat zien hoe je de oppervlakte en de omtrek van een cirkel kunt berekenen (HoedoeJe).
Je kunt een getal ook meerdere keren fulfilled zichzelf vermenigvuldigen. De exponent (het kleine hoge getal) van een macht geeft aan hoe vaak het grondtal vermenigvuldigd wordt.
* De stercollectie is ontwikkeld op basis van de kerndoelen basisvorming en de door de SLO ontwikkelde inhoud- enleerdoelspecificaties voor het vak wiskunde.
Heb je opmerkingen of aanvullingen, laat het aan de beheerder van deze web-site weten. Dit kan door een e mail te sturen aan de beheerder van deze website.
Als voorbeeld nemen we de vergelijking y = five × x3. Stel, je wil weten wat de waarde van y is als x = 3. Hetgeen wat je dan doet is als volgt:
Oefeningen en toetsen van dit arrangement kun je ook downloaden als QTI. Dit bestaat uit een ZIP bestand dat alle informatie bevat more than de specifieke oefening of toets; volgorde van de vragen, afbeeldingen, te behalen punten, and so forth. Omgevingen achieved een QTI participant kunnen QTI afspelen.
Deze web-site is gemaakt doorway Wiskunde.Internet. Wil je meer Hoofdstuk 3 Lineaire formules grafieken tekenen verdieping en wil je ook alle video-uitwerkingen van de opgaven uit je schoolboek?
Een machtsverband is een verband waarbij een getal (a × x) steeds wordt vermenigvuldigd met een n aantal keren. In principe wordt dit vertegenwoordigd door de volgende formule:
Wanneer je een getal achieved zichzelf vermenigvuldigt, schrijf je een kleine two rechtsboven het getal: kwadraat.
Video's hulplijnen tekenen Hoe kan je een hulplijn tekenen zodat je de stelling van pythagoras kan toepassen (dhrdogterom)
Wil je meer weten in excess of hoe grafieken bij bepaalde machtsfuncties tot stand komen? Examine dan onderstaande video van WiskundeAcademie.
Bedankt voor het inschrijven! Nu ben je altijd op de hoogte van de beste wiskunde movies voor het VMBO!
In deze paragraaf leer je hoe je hoeken kunt berekenen in driehoeken. Vorig jaar heb je al geleerd hoe je de hoekensom van een driehoek kunt gebruiken. Weet je nog dat alle drie de hoeken in een driehoek opgeteld one hundred eighty graden zijn? Dit gaan we eerst herhalen in...
Your browser isn’t supported anymore. Update it to find the ideal YouTube encounter and our hottest capabilities. Learn more